Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2816008777

Οι διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας

Οι διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας

Στο Τhigaterra πιστεύουμε ότι η γνώση της διατροφικής ιστορίας του τόπου μας, αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του γαστρονομικού πολιτισμού, που διαθέτει η κάθε χώρα.

Εμείς, στην Ελλάδα, είμαστε τυχεροί μιας και διαθέτουμε έναν τόσο μεγάλο πλούτο γνώσης, τον οποίο είναι καλό να μοιραζόμαστε ώστε να τον αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε.

Στο link που σας προτείνουμε θα βρείτε μια σειρά από ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για την ελληνική διατροφή στο πέρασμα των αιώνων. Από τους άγριους σπόρους μέχρι τη νέα ελληνική κουζίνα, όλη μας η ιστορία σε ένα πιάτο, όλος μας ο πολιτισμός σε ένα τραπέζι. Ο Άρης Πορτοσάλτε μαζί με έγκριτους επιστήμονες, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ιατρούς, αλλά και επιστήμονες άλλων ερευνητικών πεδίων, παρατηρούν τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας και τις συγκρίνουν με τις δικές μας, σε μία διαδρομή γεμάτη μυρωδιές.

https://podcast.skai.gr/series/elliniki-diatrofi/

1. Η ιστορία των σπόρων

2. Επιστροφή στις «ρίζες»

3. Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός (Α’ Μέρος)

4. Μινωικός και Μυκηναϊκός πολιτισμός (Β’ Μέρος)

5. 5ος αιώνας π.Χ. – Μαγειρική επανάσταση

6. 5ος αιώνας π.Χ. και καθημερινές διατροφικές συνήθειες

7. 5ος αιώνας π.Χ. και συμπόσια

8. Πρώιμη Βυζαντινή περίοδος

9. Βυζαντινή Αυτοκρατορία, από τη Δύση στην Ανατολή

10. Το Βυζάντιο έως την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

11. Οθωμανική περίοδος και Ενετοκρατία (Α΄Μέρος)

12. Οθωμανική περίοδος και Ενετοκρατία (B΄Μέρος)

13. Πολίτικη κουζίνα (Α΄Μέρος)

14. Πολίτικη κουζίνα (Β΄Μέρος)

15. Πολίτικη κουζίνα (Γ΄Μέρος)

16. Ποντιακή κουζίνα

17. Η κουζίνα της Σμύρνης

18. Ελληνικά τυριά (Α’ Μέρος)

19. Ελληνικά τυριά (Β’ Μέρος)

20. Η διατροφή μετά την Επανάσταση

#thigaterra #heraklion #slowfoodgreece #slowfoodcrete #slowfood #skai #greek_history #gastronomy #greek_civilization #greece #greek_gastronomy