Το Οινοποιείο Διγενάκη «συναντά» το Thigaterra μέσα από ένα ποτήρι κρασί...
Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας του Thigaterra αποτελούν μία ουσιαστική δράση με σκοπό την ανάδειξη και την εξωστρέφεια του Ελληνικού Αμπελώνα...
Ως αποστολή την διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης ενός τόπου και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών της, οι βραδιές γευσιγνωσίας εντάσσονται σε αυτή την συνθήκη προσφέροντας ένα μοναδικό διάλογο ποιότητας και γεύσης.
Μέσα από το wine tasting «μεταφέρεται» στο τραπέζι σου ένα ολόκληρο αφήγημα το οποίο ξεκινά από την φύση, από το κτήμα, από το αμπέλι. Τα αρώματα αναμειγνύονται με την δομή του κρασιού και οι τοπικές ποικιλίες συνδέονται και γεφυρώνονται με τις διεθνείς δημιουργώντας γευστικές λευκές, ερυθρές, ροζέ απολαύσεις.
Μέσα στον αμπελώνα ανακαλύπτεις το Κρασί στο Χρόνο, στη Φύση και στην Ιστορία. Εξερευνάς και ανακαλύπτεις τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος, τα οποία προσφέρουν μία αυθεντική γευσιγνωστική ξενάγηση.
Ένα Βίωμα ανάμεσα σε αγαπημένα ελληνικά κρασιά, σε ξεχωριστές και διαφορετικές ποικιλίες και γεύσεις κάθε φορά φιλοξενούνται στο τραπέζι σου και σου συστήνουν την «ταυτότητα» και την «ποιότητα» τους.
Το Οινοποιείο Διγενάκη «συναντά» το Thigaterra μέσα από ένα ποτήρι κρασί…
Κάποια χιλιόμετρα έξω από τον αστικό ιστό του Ηρακλείου, στα Πεζά, μία από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες της Κρήτης η οικογένεια Διγενάκη δημιούργησε ένα σύγχρονο και πρωτότυπο οινοπιοιείο μέσα στο οποίο η παραγωγή ποιοτικών κρασιών συνδέεται άρρηκτα με την παραγωγή πολιτιστικών δράσεων.
Βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας γέφυρας αγροτουρισμού και πολιτισμού η οποία προσφέρει αλληλεπίδραση, διάδραση και έναν γοητευτικό διάλογο. Η αντίληψη πως η οινοποιεία αποτελεί ζωτικό μέρος του ευρύτερου και συλλογικότερου πολιτισμού επιβεβαιώνεται μέσα από τις ποικίλες μορφές τέχνης και πολιτισμού που φιλοξενούνται στον επισκέψιμο χώρο του Οινοποιείου.
Οι δρόμοι του κρασιού λοιπόν αναπτύσσονται σιωπηλά μέσα από ένα καλλιτεχνικό υπόστρωμα το οποίο δίνει χρώμα και σχήμα σε μία διαδικασία η οποία γίνεται πλέον πιο σύνθετη και πιθανόν απαραίτητη αφού δεν εγκλωβίζεται μόνο στο στενό της αντικείμενο.
Οι ιδανικές κλιματολογικές και γεωφυσικές συνθήκες δίνουν την δυνατότητα να αξιοποιηθεί το πλούσιο σε ιχνοστοιχεία υπέδαφος και το ήπιο κλίμα. Για αυτό το λόγο οι άνθρωποι της Digenakis Winery καλλιεργoύν με ιδιαίτερη φροντίδα ποικιλίες σταφυλιών σε ορεινές περιοχές, επιδιώκοντας πάντα να εξασφαλίσουν χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις.
Το Οινοποιείο Διγενάκη δίνει τεράστια έμφαση στις γηγενείς ποικιλίες όπως το βιδιανό, βιλάνα, δαφνί, μοσχάτο σπίνας, ασύρτικο, κοτσιφάλι, λιάτικο και μαντιλάρι ενώ παράλληλα με τις ποικιλίες cabernet sauvignon, syrah, merlot προσθέτει στο ποτήρι σου μία οργανική διεθνή νότα.
Η ανάδειξη της μοναδικότητας, της αυθεντικότητας και της συνθετότητας του κρητικού terroir αποτελεί κύριο στόχο του οινοποιείου με το όραμα να ατενίζει προς μία σταθερά πορεία ως προς την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας άρρηκτα συνδεδεμένων με την επιστημονική πρόοδο, την αισθητική απόλαυση και την ιστορική συνέχεια.
Ανακαλύπτοντας και Απολαμβάνοντας Μαρισύνη, Κοτσιφάλι, Υποψία και Αερικό…
Η εμπειρία της γευσιγνωσίας σου μπορεί να ξεκινήσει κάλλιστα αερικά…με ένα κρασί που η διεθνής ποικιλία Sauvignon Blanc και η τοπική ποικιλία Δαφνί σου προσφέρουν ένα μοναδικό διάλογο. Το Αερικό με την πλούσια αρωματική παλέτα που διαθέτει και τις χρυσοπράσινες ανταύγειες στην όψη του σίγουρα θα σε γοητεύσει μέχρι να προσγειωθεί στο τραπέζι σου η επόμενη οινική απόλαυση που θα σε υποψιάσει…
Γιατί οι ερυθρές ποικιλίες Syrah, Κοτσιφάλι και Μαντιλάρι θα προσθέσουν στην εμπειρία σου, την Υποψία, ένα ευγενικό all time ροζέ κρασί από το οποίο φανερώνονται ορμητικά το κεράσι, το περγαμόντο και το τριαντάφυλλο.
Η οινική ξενάγηση στον ουρανίσκο σου συνεχίζεται αριστοκρατικά με την Μαρισύνη να συστήνει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα της. Η προσεκτική οινοποίηση της τοπικής ποικιλίας Μοσχάτο Σπίνας φέρνει στη γευσιγνωσία σου ένα απόλυτα ζωηρό και πρωτότυπο γαστρονομικό κρασί με την οξύτητα να ισορροπεί μοναδικά με τα εκρηκτικά αρώματα της ποικιλίας.
Το Κotsifali, ένα «δυναμικό» ερυθρό κρασί από ένα μοναδικό αμπελοτόπι εκτοξεύει την εμπειρία σου με τα αρώματα του κερασιού, της κανέλας, του δαμάσκηνου και της μαύρης σοκολάτας να πρωταγωνιστούν στο ποτήρι σου.
Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας στο Thigaterra είναι πολυπολιτισμικές γεμάτες Άρωμα και Γοητεία…